(Konsantre Makro Silikon Yumuşatıcı)

KİMYASAL YAPISI: Aminopolisiloksan reaktif silikon

ÖZELLİKLERİ
Görünümü: Sütümsü Beyaz Sıvı
İyonik yapısı: Nonyonik
Katı Madde: %40
Aktif Madde: %35
pH değeri: 5 (yaklaşık)

KULLANIM ALANI: FK Makro Silikon Yumşatıcı her tür elyaf ve tekstilin terbiye işlemlerinde mükemmel sonuç verir. Dokuma ve örgülü mallara çok yumuşak, kaygan ve elastik tutum kazandırır. Yapılan terbiye işlemlerinde FK Makro Silikon Yumşatıcı, beyazlık derecesini çok az etkiler. Genellikle boyalı malllarda renk tonunu veya boya haslıklarına herhangi bir yan etkisi bulunmaz. FK Makro Silikon Yumşatıcı ile yapılan buruşmaz aprede kumaşın yıka-giy özelliklerini, buruşmazlık açısını, dikiş kolaylığını arttırır, yırtılma ve aşınmayı azaltır, yıkama ve kuru temizlemeye dayanıklıdır. Dolgu elyafların apresinde FK Makro Silikon Yumşatıcı elyafa çok iyi bir kayganlık ve elastikiyet kazandırır.

UYGULAMA: Katalizatör kullanılmadan permanent tuşe verir. Reçine kullanılmaz ise özel iyileştirme şartlarına bağlı kalmaya gerek yoktur.
FK Makro Silikon Yumşatıcı fulard metodunda uygulanabilir, fulard banyolarında yüksek sirkülasyon pompaları kullanılmamalıdır, zira bu, ürün stabilitenin bozulmasına neden olabilir.