(Yeni Konsantre Hidrofil Silikon Yumuşatıcı)

KİMYASAL YAPISI:   Hidroksi poliglikoleter polidimetilsiloksan.

ÖZELLİKLERİ

Soğuk suyla 1:1 seyreltilmesinde stabil olup semi-macro görünümlü hidrofil silikondur.

Görünümü: Hafif puslu renksiz emülsiyon

İyonik yapısı: Nonyonik

pH değeri: 6-8

Katı Madde: yaklaşık % 50 (Wacker mikrodalga ölçümü)

KULLANIM ALANI: FK Hidrofil Silikon Yumuşatıcı ile yapılan final apre işlemlerinde; uygulanan iplik, havlu, örgü, dokuma mallara yıkamaya dayanıklı iyi bir hidrofilite hoş, yumuşak, elastik bir tuşe verir. Materyalin dikiş kolaylığı, mukavemeti ve buruşmaya karşı özelliklerini ayrıca rahat giyim ve kullanım özelliklerini artırır. Boyanmış kumaşların genellikle haslığına ve renk tonuna etki etmez. Optikli malların sararmasına etkisi çok azdır.

UYGULAMA: FK Hidrofil Silikon Yumuşatıcı  iplik, örgü, havlu ve dokuma mallara hidrofilite özelliği kazandırılmasında kullanılır. Soğuk suyla 1:1 oranında seyreltilmesi önerilir.%25 katı maddeli silikon emülsiyonu kullanıma hazır bir üründür.

FK Hidrofil Silikon Yumuşatıcı , normal şartlar altında fulard ve çektirme için uygundur. FK Hidrofil Silikon Yumuşatıcı  ; tek başına veya organik kumaş yumuşatıcıları, polietilen wakslar ve diğer finishing maddeleri ile birlikte kullanılabilir.

 Fulard uygulaması için;

1:1 sulandırılmış FK Hidrofil Silikon Yumuşatıcı’dan 10-30 gr/l kullanılması önerilir. Seyreltmeden direkt kullanımda FK Hidrofil Silikon Yumuşatıcı  ’nin banyo konsantrasyonu 5-15 gr/l olmalıdır.

 Çektirme uygulaması için;

Banyo Oranı:1:20 FK Hidrofil Silikon Yumuşatıcı ; kumaş ağırlığına göre %3 kullanılmalıdır.

 DEPOLANMASI:

Son kullanma tarihi her lot için ambalaj etiketi üzerinde belirtilmiştir. Etiket üzerinde gösterilen tarihi geçen durumlarda, ürün, kulanılamaz anlamına gelmez. Bu durumlarda, ürünün kalite güvencesi açısından,        istenilen amaca uygunluğu kontrol edilmelidir.